sobota, 19 sierpnia 2017

Indyk z kuskusem

Składniki (na 2 porcje, wszystko mocno na oko):
35 dag mielonego piersi indyka
odrobina tłuszczu do smażenia
3-4 łyżki mleka kokosowego
pół szklanki kuskusu razowego
trochę orzechów ziemnych (u mnie bez soli) - myślę, że to były 2-3 łyżki
sól, curry (sporo), mielona gałka muszkatołowa, mielona kozieradka, mielony imbir

Przygotowanie:
Mielone osolić i przesmażyć na tłuszczu (u mnie odrobina oleju kokosowego), w tym czasie zalać kuskus wrzątkiem. Usmażone mięso posypać przyprawami, dodać mleko kokosowe i orzechy ziemne. Wymieszać. Dodać napęczniały kusku, ponownie wymieszać i jeść :)

Pomysły na modyfikację:
Dodać czosnek (miała dodać, ale zapomniałam)
Świeży imbir zamiast sypkiego

Brak komentarzy: